مجتمع آموزش عالی تاریخ سیره و تمدن اسلامی
جستجو
Close this search box.
سخن تاریخ و بانوی آفتاب

 

در طول تاریخ هماره زنان بسیاری بوده‌اند که در عرصه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و نظامی نقش مؤثری ایفا کرده‌اند. «حضرت زینب (س)» یکی از سرآمدترین و فداکارترین زنانی است که جهان به چشم خود دیده است.

ایشان در دوران کودکی خود آموخت که چگونه با سختی‌ها و دشواری‌ها مواجه شود و در مقابل ستمگران و جباران سر تعظیم فرود نیاورد. مبارزه با ظلم و ستم آموزه‌ای بود که در تمام طول زندگی بر آن استوار بودند و اگر به زندگی پربرکت ایشان نگاهی بیندازیم، این موضوع را تصدیق خواهیم کرد.

شرط حضور همیشگی در کنار برادرش نشان از روحیۀ ایشان برای حضور همیشگی در عرصه‌های مبارزه با ظلم دارد. این حضور در انتها باعث درهم‌شکستن هیبت حاکمان اموی شد و به بیانی اعتبار آن‌ها در هم کوبیده شد. نقش‌آفرینی و حضور در میدان مبارزه نیازمند صفات مختلفی است که می‌توان با نگاه به زندگانی پربرکت «حضرت زینب (س)» به آن‌ها پی برد.

«بانوی آفتاب» عنوان کتابی به قلم مرضیه محمدزاده است که انتشارات دلیل ما آن را در ۲۶۰ صفحه روانۀ بازار نشر کرده است. کتاب دارای دو فصل است؛ نویسنده در فصل اول زندگی «حضرت زینب (س)» را از بدو تولد تا شهادت امام حسین (ع) ارزیابی می‌کند.

او در این بخش به ابعاد مختلف زندگانی «حضرت زینب (س)» از جمله مواضع و رفتار‌های ایشان در دوران خلافت و… پرداخته است. در فصل دوم به دوران اسارت تا وفات اشاره شده است. در این بخش نیز به موضوعات متنوعی از زمانه و زندگی «حضرت زینب (س)» مانند وقایع عصر عاشورا، همراهی با کاروان شهدا، نقش ایشان در کوفه و شام، نقش ایشان در بازگشت به مدینه و قیام‌های بعد از عاشورا و… توجه شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *