

نشست علمی «راه های محرمیت از دیدگاه فقه امامیه»
14 بهمن 1403

نشست «روایات علائم ظهور در بوته نقد تاریخی»
10 بهمن 1403


نشست «سی سالگی کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران همراه با رونمایی از کتاب سی سال»
20 اردیبهشت 1404
نشست «سی سالگی کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران همراه با رونمایی از کتاب سی سال» با حضور محمد علی مهدوی راد، حجت

گزارش نشست علمی «احیاگران فرهنگ امامت» با محوریت بررسی زندگی علمی علامه محمدحسن مظفر و کتاب ارزشمند «دلائل الصدق» منتشر شد.
20 اردیبهشت 1404
با همکاری معاونت پژوهش مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی جامعة المصطفی العالمیه و بنیاد بین المللی امامت نهمین نشست از

دوره آنلاین «امامت در نهجالبلاغه»
20 اردیبهشت 1404
دوره آنلاین امامت در نهجالبلاغه مرحله اول دوره تربیت مبلغ همراه با گواهی معتبر نمایندگی بنیاد بین المللی امامت در فارس با مشارکت

جلسه پیش دفاع رساله دکتری
20 اردیبهشت 1404
جلسه پیش دفاع رساله دکتری دانش پژوه سید کمال حسن با عنوان «گونه شناسی مناصب حکومتی و منطق انتصاب کارگزاران در سیره رسول

راهبردهای مهندسی فرهنگی امام على بن موسى الرضا (علیه السلام)
19 اردیبهشت 1404
امام على بن موسى علیه السلام در يازده ذىقعده سال ۱۴۸ هجرى از مادرش بانوی عالمه نجمه يا تكتم به دنيا آمد.[۱] كنيهاش

کتاب «سرقت شهری در دوره ناصری» منتشر شد
19 اردیبهشت 1404
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «سرقت شهری در دوره ناصری» نوشته حسین بیاتلو از سوی پژوهشکده تاریخ اسلام منتشر شد.

اندلس، آخرین فتح بزرگ مسلمانان
31 فروردین 1404


تاریخورزان دستخوش چه بحرانهایی هستند؟
29 بهمن 1403

آخرالزمان فرا رسیده است
26 بهمن 1403

ادعای گسترش فساد برای ظهور امام زمان (عج) مغالطه است
25 بهمن 1403

علامه شیخ محمدحسن مظفر، صاحب “دلائل الصدق”
19 اردیبهشت 1404

مجدالملک قمی
1 اردیبهشت 1404

سابقه خادمی شیعیان در دوره حضور اهل بیت (علیهم السلام)
21 فروردین 1404

سازمان اوپك چگونه تاسیس شد؟
18 فروردین 1404
یکی از مبانی فهم و نقد حدیث بررسی ارتباط آن با شرط تاریخی عصر صدور حدیث است.شرایط فرهنگی،اجتماعی و سیاسی عصر صدور حدیث به طور عام و اسباب صدور یا ورود احادیث به طور خاص، از عوامل مهم در فهم و نقد روایات بوده،در واقع از قرائن منفصل احادیث به شمار میروند. بیتوجهی به ارتباط حدیث و تاریخ سبب…
دانش تاريخ در ميان اعراب جاهلي با افسانه و خرافات درهم آميخته بود. با ظهور اسلام اين رشته از معرفت بشري حول شخصيت تاريخي پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله وسلم پديد آمد و به تدريج به علمي مستقل با اَشكال و انواع مختلف تبديل شد. تاريخ در آغاز بخشي از حديث به شمار مي رفت و به…
تعداد قابل توجهی ازاحادیث امام رضا (علیه السلام) به مبحث امامت اختصاص دارد. از این رو، مطالعه این احادیث از زاویه های مختلف حائز اهمیت فراوان است. این مقاله می کوشد با استفاده از روش تاریخی، ضمن شناخت مؤلفه های امامت در نگاه امام (علیه السلام)، پیوند آنها را با فضای تاریخیِ معاصر ایشان دریابد. بر این اساس، پرسش…
تربیت سیاسی ازجمله مفاهیمی است که در شکلدهی چهارچوبهای حکومت اسلامی و مشخصسازی نوع کنش جامعه و بصیرتافزایی اسلامی نقش اساسی دارد. تربیت سیاسی فرایندی است که از امور غیرسیاسی آغاز میشود و بعد از آن به حوزههای بسیطتری سوق پیدا میکند. در اندیشة اسلامی و الگویهای رفتاری ائمه اطهار (علیهم السلام) تربیت سیاسیاجتماعی انسان و جامعه همواره از…
بی تردید یکی از مهمترین جنبه های فرهنگ و تمدن عمیق امامیه را میتوان در تلاش برای انتقال تراث علمی اهل بیتعلیه السلام (= حدیث)جستجو نمود که پس از قرآن مهترین منبع برای شناخت ابعاد گوناگون معارف اسلامی به شمار می آید. در این میان توجه به گزارش های دو کتاب فهرستیِ فهرست شیخ طوسی و رجال نجاشی در…
جعفر بن ابیطالب (علیه السلام) از چهره های شاخص اسلامی است که در فرهنگ فارسی جایگاه رفیعی دارد. شرح هجرت حضرت جعفر (ع) به حبشه و داستان رویارویی ایشان با فرستادگان مشرکین مکه در مقابل نجاشی، حماسه ها و رشادت های او و داستان شهادت منحصر بفرد ایشان در گونههای مختلفی همچون مدح، اشعار اسطوره ای و حماسی، اشعار…