مجتمع آموزش عالی تاریخ سیره و تمدن اسلامی
سخن تاریخ و هم‌اندیشی سیاست‌گذاری کلان در حوزه تاریخ امامت

 

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سبحانی در این نشست تأکید کردند که برای فهم نقش اجتماعی و تمدنی امامت، باید تاریخ امامت همچون دیگر رشته‌های علمی به عرصه نظام‌مند علوم وارد شود.

دکتر میرمحمدی نیز با اشاره به ضرورت «توسعه مسأله‌ای» در تاریخ امامت، بر شناخت رویکردها و الگوهای مطالعاتی و طراحی روش‌شناسی مناسب برای پرداخت به مسائل عمیق در این حوزه تأکید کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر کاظمی نیز در سخنانی با اشاره به کتاب «نظام جامع موضوعات امامت»، آن را تبیین‌کننده نگاه بنیادین بنیاد بین‌المللی امامت به دانش امامت دانستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین فراهانی در این نشست، رسیدن به تعریف و معنای واحد از نهاد امامت را یکی از ضرورت‌های اصلی پژوهش در این عرصه عنوان کرد که می‌تواند زمینه‌ساز وحدت رویه در تولید دانش و رفع ابهامات تاریخی شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عرفان به نقد وضعیت موجود پرداخت و بیان داشت که در مطالعات تاریخ اسلام، ائمه معصومین علیهم‌السلام اغلب در حاشیه تصویر شده‌اند که این امر ناشی از غفلت نسبت به کنشگری تاریخی ایشان و قطع امتداد تاریخ امامت با زمان حال است.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر کرمانی نیز به ضرورت تمایز میان «رشته آموزشی» و «رشته پژوهشی» در طراحی ساختار علمی تاریخ امامت پرداخت و بر لزوم طراحی دقیق هر یک متناسب با اهداف خاص خود تأکید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *