مجتمع آموزش عالی تاریخ سیره و تمدن اسلامی
سخن تاریخ و بدون تاریخ، نمی‌توان امیدی به فردا داشت

 

سرویس تاریخ و سیاست خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) – طاهره مهری: مراسم بزرگداشت عبدالکریم جربزه‌دار، مدیر مسئول نشر اساطیر در سرای اهل قلم سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد. تعدادی از استادان بنام برای شرکت در این مراسم منتظر ایستاده بودند، زمانی که نظر جمشید کیانفر، نسخه‌شناس و مصحح کتاب ناسخ‌التواریخ را در مورد نمایشگاه ۱۴۰۴ جویا شدم، در پاسخ گفت: برای ناشری بزرگداشت گرفته‌اند که مدت پانزده سال است که این ناشر در نمایشگاه شرکت نمی‌کند، این بزرگداشت را باید قبلاً می‌گرفتند تا نشر اساطیر امسال در نمایشگاه شرکت می‌کرد و حضور فیزیکی داشت.

وی گفت: امسال به پاس ۵۰ سال کاری که در دنیای نشر انجام داده است و انصافاً هم بی‌نظیر است، از او قدردانی می‌کنند. ولی سوال این است که چرا باید روزی آنچنان آزرده‌اش کنند که این ناشر مدت پانزده سال در نمایشگاه کتاب حضور نداشته باشد؟! در بین ناشران جستجو کنید، آیا نشر اساطیر را در بین ناشران می‌بینید؟ نه متاسفانه، مشکل از کجاست؟ مشکل از گردانندگان نمایشگاه است، نه تنها ایشان، ممکن است دهها ناشر دیگر هم باشند که حضور ندارند و من بی اطلاع باشم اما واقعیت این است که آنقدر اذیت کرده‌اند که اینها آزرده‌خاطر شده‌اند. به جای اینکه در نمایشگاه حضور داشته باشند، در نمایشگاه شرکت نمی‌کنند. باید قاعده و قانونی باشد، ناشری که به اینجا می‌آید، ناشری که در سطح مملکت خوب کار می‌کند باید ارج و قرب خاصی داشته باشد. ولی متاسفانه امروز ناشر ارج و قربی در فرهنگ ایران ندارد.

کیانفر بیان کرد: شور شوق سال‌های قبل در نمایشگاه امسال به چشم نمی‌خورد و ناشران هم از خرید راضی نیستند. بیشتر افرادی که آمده‌اند بیشتر تماشاگر هستند. من توصیه می‌کنم که همه تاریخ بخوانند. تا تاریخ نخوانند و از تاریخ ایران آگاه نباشند، نمی‌توان امیدی به فردا داشت. برای ساخت فردا نیاز است که بدانیم از گذشته تا امروز ما چگونه بوده است و برای دانستن باید تاریخ بخوانیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *