مجتمع آموزش عالی تاریخ سیره و تمدن اسلامی
سخن تاریخ و سرقت شهری در دوره ناصری

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «سرقت شهری در دوره ناصری» نوشته حسین بیاتلو از سوی پژوهشکده تاریخ اسلام منتشر شد.

در بیشتر پژوهش‌ها و تحقیقاتی که درباره تاریخ ایران در عهد قاجاریه توسط محققان ایرانی و غیرایرانی انجام شده، غالباً موضوعات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در کانون توجه بوده و موضوعات اجتماعی کمتر مجال ظهور و بروز یافته است.

این کتاب یکی از جرایم و ناهنجاری‌های معمول جوامع، یعنی سرقت شهری در عهد ناصری را بررسی کرده و از این رو مطالبی که در آن آمده، یکی از جنبه‌های مهم و جالب زندگی اجتماعی و روزانه عهد ناصری را مورد مطالعه قرار داده که هم برای علاقه‌مندان به دوره قاجاریه و هم برای مخاطب عام خواندنی و قابل توجه است.

منظور از سرقت شهری، سرقت‌هایی است که در محدوده شهرها و از خانه‌ها، مغازه‌ها، اماکن مذهبی و غیره انجام می‌شد. خرده‌سرقت‌های شهری مانند جیب‌بُری، قاپ‌زنی و غیره نیز جزو سرقت‌های شهری قرار گرفته است. طبعاً سرقت‌هایی که در حیطۀ راهزنی (قطاع الطریق)، غارت کاروان‌ها و غیره بوده، در این کتاب به آنها پرداخته نشده است.

مؤلف کوشیده است زوایای مختلف سرقت‌های شهری و اقشاری که بیشترین سرقت‌های شهری به آنان منتسب است و نیز نحوه برخورد حکومتی و مردمی با سارقان را تشریح کند. در این کتاب، علاوه بر بررسی و تشریح سرقت شهری در عهد ناصری، پیشینه‌ای مفصل درباره سرقت پیش از عهد ناصری و در جهان اسلام نیز آمده است که شمایی کلی از این ناهنجاری اجتماعی را ارائه می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *