

نشست علمی «راه های محرمیت از دیدگاه فقه امامیه»
۱۴ بهمن ۱۴۰۳

نشست «روایات علائم ظهور در بوته نقد تاریخی»
۱۰ بهمن ۱۴۰۳


رگ و ریشه شاهسونها
۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
«عطاءالله حسنی» در گفتوگو با خبرنگار گروه تاریخ و سیاست خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به کتاب «تبارشناسی تاریخی اتحادیۀ ایل شاهسون بغدادی: (طایفهای-فرهنگی)»

نشست «کارآفرینی در رشته های علوم انسانی با تاکید بر رشته تاریخ»
۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
گروه تاریخ دانشگاه اصفهان با همکاری انجمن ایرانی تاریخ اسلام شعبه استان اصفهان و انجمن علمی تاریخ دانشگاه اصفهان برگزار می کنند

کارگاه «عهدنامه های مرزی ایران از صفویه تا پهلوی»
۳۱ فروردین ۱۴۰۴
کارگاه «عهدنامه های مرزی ایران از صفویه تا پهلوی» با ارائه دکتر محمد علی بهمنی قاجار ۸ و ۲۲ اردیبهشت و ۵ خرداد

نشست «سیر تحولات تاریخی بستک و جهانگیریه در دوره قاجار و پهلوی»
۳۱ فروردین ۱۴۰۴
نشست «سیر تحولات تاریخی بستک و جهانگیریه در دوره قاجار و پهلوی» ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ در بستک برگزار می گردد.

نشست «جشن های ایرانی»
۳۰ فروردین ۱۴۰۴
نشست «جشن های ایرانی» ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ در دانشگاه بو علی سینا برگزار می گردد.

نشست «تاملاتی چند درباره هویت و تمدن ایرانی»
۳۰ فروردین ۱۴۰۴
نشست «تاملاتی چند درباره هویت و تمدن ایرانی» ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ در اصفهان برگزار می گردد.

اندلس، آخرین فتح بزرگ مسلمانان
۳۱ فروردین ۱۴۰۴


تاریخورزان دستخوش چه بحرانهایی هستند؟
۲۹ بهمن ۱۴۰۳

آخرالزمان فرا رسیده است
۲۶ بهمن ۱۴۰۳

ادعای گسترش فساد برای ظهور امام زمان (عج) مغالطه است
۲۵ بهمن ۱۴۰۳

مجدالملک قمی
۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

سابقه خادمی شیعیان در دوره حضور اهل بیت (علیهم السلام)
۲۱ فروردین ۱۴۰۴

سازمان اوپك چگونه تاسیس شد؟
۱۸ فروردین ۱۴۰۴

نوروز
۶ فروردین ۱۴۰۴
والینشین اردلان از جمله حکومت های محلی عصر صفوی بود که سابقۀ تشکیل آن به پس از صفویه باز می گشت. حکام این والینشین، که بر قسمت هایی از مناطق کرد نشین غرب کشور حکم می راندند، به دلیل جایگاه خاص جغرافیایی خود؛ یعنی، قرار گرفتن در مرز ایران با امپراتوری عثمانی، رقیب متخاصم صفویان، نقش قابل توجهی در…
در تمام فرهنگ ها و زبان ها، کتاب های آسمانی اصلی ترین آبشخور فکری پیروان آن ادیان بوده است و چون معجزة جاوید پیغمبر اسلام قرآن مجید (سخن) بوده، تأثیرگذاری آن بر افکار مسلمانان در خلق آثار ادبی از کتب آسمانی ادیان دیگر آشکارتر است. پس از قرآن مجید، سخنان رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) و امامان…
سیره رسول الله (صلی الله علیه و آله) در ابعاد سیاسی، فرهنگی و اجتماعی برای مسلمانان الگوی حسنه محسوب می شود. آن حضرت در زمینه های مختلف و به ویژه جذب قلوب گروه های مختلف اجتماعی از روش های بدیع استفاده می کرد. پیامبر (صلی الله علیه و آله) برای ابلاغ رسالت و تبلیغ تعالیم اسلام نیز اسلوب ویژه…
پیشینه علم پزشکى در اسلام به زمان پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) و خصوصاً در عهد دولت الهى ایشان در مدینه باز مى گردد. دستورات موءکد قرآن و توصیه هاى فراوان پیامبر (صلی الله علیه و آله) در خصوص رعایت بهداشت و نظافت که آنرا جزئى از ایمان دانسته است، مضاف بر احکام کثیرى که براى پاکى…
اعتقاد به مهدویت ریشه در قرآن و سنت دارد و با توجه به رویکرد ظلم ستیزانه آن، از همان قرون نخستین اسلامی کانون توجه برخی گروه های مخالف حاکمیت شد. در قرن اول هجری، جنبش کیسانیه با شعارهای شیعی و با تمرکز بر موضوع مهدویت، حرکت نظامی _ سیاسی علیه خلافت بنی امیه را برگزید. این اقدام الگویی برای…
شناسایی زنجیرههای اصلی مؤثر در تاریخنگاری اسلامی قبل از ابن اسحاق درفهم دقیقتر تاریخ اسلام و اعتبار اقوال و اخبار منعکس در منابع قرون اولیه اسلامی از اهمیت ویژهأی برخوردار است. معمولا برای توضیح تحولات تاریخ نگاری اسلامی دراین دوره از مکتبهای تاریخنگاری در جهان اسلام میگویند و آن را به مکتب عراق، حجاز، شام و یمن تقسیم میکنند.دراین…