مجتمع آموزش عالی تاریخ سیره و تمدن اسلامی

 

نشست تجلیل و تکریم از دست اندرکاران برگزاری همایش بین المللی «حضرت جعفر بن ابی طالب (ذوالجناحین)» با حضور اعضای کمیته علمی و اعضای کمیته اجرائی همایش 9 اردیبهشت 1404 مصادف با میلاد حضرت معصومه (سلام الله علیها) و آغاز دهه کرامت در سالن جلسات مجتمع امام خمینی (ره) برگزار گردید.

این نشست به دعوت حجت الاسلام والمسلمین دکتر ناصر رفیعی، رئیس مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی و رئیس همایش بین المللی «حضرت جعفر بن ابیطالب (ذوالجناحین)» برگزار گردید و با اهدای انگشتر متبرک مقام معظم رهبری از دست اندرکاران همایش تقدیر به عمل آمد.

حجت الاسلام دکتر رفیعی به بیان ویژگی ها و اختصاصات حضرت معصومه (سلام الله علیها) پرداخته و بیان داشتند ده ویژگی حضرت معصومه(س) ایشان را از سایر امام زادگان متمایز و متفاوت می کند که بیان می کنم؛

اول ؛ سفارش چهار امام معصوم علیهم السلام به زیارت حضرت معصومه(س)

دوم؛ تشبیه زیارت حضرت معصومه(س) به زیات امام معصوم که امام رضا علیه السلام در کلام خود فرموده اند: « من زار اختی المعصومه بقم کمن زارنی» (که طبق نظر شیخ عباس قمی(ره) زیات حضرت معصومه زیارت خاصه است که تشبیه به زیارت امام شده است.)

سوم؛ مقام هجرت و مهاجر بودن(که ایشان در جوانی از مدینه به قم هجرت کردن)

چهارم؛ ولایت مداری (اغلب احادیث که از ایشان نقل شده است در حوزه ولایت اهل بیت علیهم السلام است. مثل حدیث غدیر و…)

پنجم؛ عالمه بود آن حضرت است.

ششم؛ عبودیت ایشان. (آنچه که معروف است که در تمام این 17 روز در قم، در این خانه ای که موسی خزرج در اختیار آن حضرت قرار داده بود در حال عبادت بودند)

هفتم؛ محدثه بودن ایشان است که فی الجمله در موارد متعدد از ایشان حدیث نقل شده است.

هشتم: ویژگی دیگر این بانو که تقریبا منحصر به فرد است ، شکل گیری این حوزه عظیم وحضور مراجع عظام بزرگواری است در ادوار گوناگون حوزه علمیه و شهر قم به برکت وجود ایشان گرداگرد حرم و بارگاه آن حضرت حضور داشته اند که غیر از نجف نمونه دیگری نداریم به این شکل.

نهم ؛ مقام شفاعت از دیگر ویژگی های ایشان است که در زیارت هم می خوانیم :«یا فاطمه اشفعی لی فی الجنه فان لک عندالله شانا من الشان»

دهم؛ از دیگر ویژگی های ایشان که خیلی برای من مهم است اینکه کرامات ایشان که نقل آن توسط مراجع عظام انجام شده است.مانند حضرت آیت الله مرعشی نجفی،حضرت آیت الله فاضل لنکرانی حضرت آیت الله گلپایگانی،حضرت امام ره که این شکل نقل کرامات از بزرگان بسیار مهم است.

کتابی به نوشته آیت الله کریمی جهرمی به نام «فاطمه ثانی» کرامات حضرت معصومه را از بیان مراجع در این کتاب آورده است. و آیت الله فاضل لنکرانی کتابی دارد به نام «چهره های درخشان اهل بیت(ع)» که ایشان می گفتند که می خواستند راجع به آیه تطهیر مطلبی بنویسم که پاسخ بدهد شبهات را ، هر چه فکر کردم دیدم همه این شبهات را پاسخ گفته اند و چیز جدیدی به ذهنم نمی رسد وتوسل به حضرت معصومه(س) پیدا کردم که ایشان در مقدمه این کتاب نوشته است که افاضاتی به من شد که با 50 سال مطالعه هم به آن نمی رسیدم.
مرحوم آیت الله تُستری صاحب قابوس که آدم سختگیری هم است که ایشان در حالات حضرت معصومه(س) تعبیرش این است که ایشان افضل اولاد وفرزندان موسی بن جعفر و آشیخ عباس می گوید افضل دختران موسی بن جعفر ولی ایشان می گوید افضل اولاد موسی بن جعفر.

لازم است تبریک عرض کنم ولادت آن حضرت را و ایام دهه کرامت را.

مرحوم آقای مطهری می گویند که علامه طباطبایی را به چند دلیل دوست دارم یکی از آن این است که همه افطارهای ماه رمضان را می آمد بوسه به ضریح حضرت معصومه(س) می زد و بعد به خانه می رفت و افطار می کرد. که می گفت که می خواهم روزه خود را با بوسه بر ضریح حضرت معصومه(س) افطار کنم.

در پایان این مراسم، حجج اسلام عبدالمحمدی و اوصیا، دبیران علمی و اجرایی همایش بین المللی حضرت جعفر بن ابیطالب (علیه السلام) به بیان سخنانی پیرامون برگزاری این همایش پرداخته و از دست اندرکاران این همایش تشکر کردند.

همچنین اعلام شد در آینده همایش های متعددی پیرامون شخصیت های برجسته جهان اسلام برگزار برنامه ریزی شده و به زودی همایشی در تقدیر از شخصیت ام سلمه برگزار خواهد شد..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *