مجتمع آموزش عالی تاریخ سیره و تمدن اسلامی
سخن تاریخ و جوانان باید بدانند کجای تاریخ ایستادند

 

سرویس تاریخ و سیاست خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) – آناهید خزیر: فتح‌الله مجتبایی، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی که در انتشارات هرمس حضور داشت درباره کتاب «بوطیقای ارسطو» سخن گفت که پس از ۶۰ سال با بازبینی تازه به چاپ رسیده است.

مجتبایی گفت: بوطیقا کتابی است که ارسطو یادداشت‌هایی درباره تراژدی‌ها و کمدی‌های یونانی داشته و ربطی به کارهای دیگر ارسطو ندارد. زیرا ارسطو از هر چیزی که به نظر خودش علم و هنر می‌آمده یادداشت‌برداری کرده است.

وی افزود: ارسطو به تراژدی‌ها و کمدی‌های یونانی توجه داشته و کوشیده قواعد تراژدی و کمدی را ثبت و یادداشت کند. این کتاب یادداشت‌هایی است که ارسطو برای خودش انجام داده است درباره دو چهره خیلی مهم هنر یونانی که یکی کمدی و دیگری تراژدی بوده است. این کتاب مجموعه یادداشت‌هایی است که ارسطو درباره این دو تئوری مهم فرهنگ یونانی داشته است زیرا یونانی‌ها سخن‌های خود را به صورت کمدی و تراژدی می‌زدند و این برای ارسطو بسیار مهم بوده است.

مجتبایی ادامه داد: ارسطو شکل گرفتن کمدی، تراژدی و حماسه را فهرست‌برداری کرده و این یادداشت‌ها به صورت یک کتاب درآمده است. کمدی و تراژدی به زبان شعر یونانی بوده است و از این لحاظ اهمیت بسیاری برای ارسطو داشته است.

جوانان باید بدانند کجای تاریخ ایستادند

عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی به سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب نیز اشاره کرد و گفت: امسال نمایشگاه کتاب بسیار آبرومند برگزار شده و من از این همه کتاب که در ایران چاپ می‌شود شگفت‌زده شدم. من موفقیت ناشران را از خداوند درخواست می‌کنم. خدا به ناشران قوت بدهد که فرهنگ و زبان این مملکت را چاپ می‌کنند. زبان میراث بسیار مهمی برای ایران است و ما تا زبان فارسی را داریم هیچ‌کس نمی‌تواند آن را تغییر بدهد. ما باید از زبان فارسی محافظت کنیم و فردوسی را ارج نهیم که این زبان را برای امروز ایران نگه داشته است.

وی در سخنان پایانی‌اش گفت: جوانان باید فرهنگ، هویت و ملیت خود را بشناسند و بدانند که در دنیا کجا ایستادند، کجای تاریخ ایستادند. جوانان باید تاریخ بخوانند زیرا دانستن تاریخ اهمیت بسیاری دارد. تاریخ ایران بسیار مهم است و ملت‌هایی هستند که تاریخ پراهمیتی دارند مثل چین، هند و یونان و یکی از تاریخ بزرگ جهان نیز ایران است که باید قدر آن را بدانیم و به آن احترام بگذاریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *