مجتمع آموزش عالی تاریخ سیره و تمدن اسلامی
جستجو
Close this search box.
سخن تاریخ و جلد اول «دانش‌نامه اهل‌بیت (علیهم السلام)» منتشر شد

 

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ جلد اول کتاب «دانش‌نامه اهل‌بیت(ع)» اثر جمعی از پژوهشگرانِ پژوهشکده‌ی تاریخ و سیره اهل‌بیت(ع) در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی می‌باشد که به همت نشر این پژوهشگاه در ۸۰۷ صفحه به چاپ رسیده است.

بی‌تردید دانشنامه اهل‌بیت(ع)، با توجه به اهمیت بی‌بدیل جایگاه عترت پیامبر در تبیین آموزه‌های اسلام می‌تواند نقش مهم و ماندگاری در شناساندن منش ایشان و الگودهی به جوامع اسلامی و دفاع معقول و صحیح از تعالیم دینی ایفا کند.

مجموعه مدخل‌های برگرفته از آموزه‌های اهل‌بیت(ع)، زیرمجموعه‌ی علومی همچون کلام، فقه و حقوق، تفسیر و علوم قرآن، اخلاق اجتماعی و سیاسی قرار می‌گیرد.

مسیر تدوین این دانشنامه به‌گونه‌ای طراحی شده است که برآیند کار بتواند اهدافی همچون تبیین مستند و پویایی تعالیم و شخصیت اهل‌بیت(ع) را برای دفاع عالمانه از ایشان، بازآرایی‌ تعالیم اهل‌بیت(ع) با توجه به نیازهای معاصر، توسعه و تحکیم آموزه‌های اهل‌بیت(ع)، زدودن غبار جهل و خرافات از معارف اهل‌بیت(ع)، تبیین جایگاه اهل‌بیت در علوم، پاسخگویی روشمند و علمی به سوالات و شبهات مطرح شده در عرصه ملی و بین‌المللی در سیره و آموزه‌های اهل‌بیت(ع)، بازشناسی ابعاد گوناگون سیره و تاریخ اهل‌بیت(ع)، شناسایی و ارزیابی میراث علمی اهل بیت(ع) و آثار مرتبط با ایشان را برآورده سازد.

در این دانشنامه به اقتضای موضوع آن، به آیات و نیز روایات پرشماری از اهل‌بیت(ع) استناد شده است و آرا و اقوال بر اساس مکتب‌های گوناگون فکری دسته‌بندی شده‌اند.

این مجلد، مشتمل بر ۴ مدخل در خصوص چهار معصوم(ع) است که عناوین این مداخل عبارتند از: محمد بن عبدالله(ع)، علی بن ابی طالب(ع)، فاطمه(س)، و حسن بن علی(ع).

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *