به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، فرزام امین صالحی، مترجم کتاب «پس از جنگ: اروپا بعد از ۱۹۴۵» در نشست نقد و بررسی این کتاب که از سوی انتشارات علمی و فرهنگی در محل موزه تاریخ معاصر برگزار شد، از همکاری انتشارات علمی و فرهنگی و شرکت چاپ و نشر کتیبه تشکر کرد و گفت: این انتشارات با اعتماد به شناخت من، سه عنوان کتاب تاریخی را منتشر کرده است که شامل کتابهایی درباره تاریخ اروپا از سال ۱۸۵۰ تا ۲۰۰۰ میشود.
وی افزود: تونی جات، مورخ مشهور و لیبرال دموکرات، با دید واقعگرایانه و منصفانه به تاریخ مینگرد و ترجمه آثار او میتواند دیدگاههای جدیدی را به خوانندگان فارسیزبان ارائه دهد.
همچنین در این نشست سعید عدالتجو، استاد تاریخ و تحلیلگر مسائل بینالملل، به تحلیل جنگهای جهانی اول و دوم پرداخت و گفت: جنگ جهانی اول و دوم تغییرات اساسی در جغرافیای سیاسی و فرهنگی اروپا ایجاد کردند. تونیجات در این کتاب به صورت واقعگرایانهای به بررسی این دورانها پرداخته است.
وی افزود: تونیجات در این کتاب با استفاده از اسناد تاریخی و بررسیهای جامع، از زوایای مختلفی به تاریخ اروپا پرداخته است. این اثر شامل تحلیلهای فرهنگی، اجتماعی و حتی ورزشی نیز هست و توانسته است تصویری جامع و تأثیرگذار از تاریخ اروپا ارائه دهد.
عدالتجو بیان کرد: این کتاب که به گفته امین صالحی، خدمت بزرگی به دانشپژوهان تاریخ کرده است، میتواند نگاه ما به علم تاریخ را تغییر دهد. نویسنده با دیدی بیطرفانه و انتقادی به بررسی تاریخ اروپا پرداخته و نشان داده است که تاریخ نه تنها یک علم ایستا نیست، بلکه همواره در حال پیشرفت و تحول است.
کتاب «پس از جنگ: اروپا بعد از ۱۹۴۵» نوشته تونی جات، کتاب مفصل و جامعی درباره تاریخ اروپا از پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ تا اوایل قرن بیستویکم است. تونی جات، مورخ مشهور، در این کتاب تحولات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را که در این دوران در اروپا رخ داده است را با دقت و تفصیل بیان میکند. همچنین نویسنده کل اروپا، اعم از اروپای شرقی و غربی را مد نظر خود دارد و با تکیه بر تحقیقات فراوان به چند زبان توانسته است تا یک روایت منسجم را برای خوانندگان ارائه کند. این کتاب به سه بخش اصلی تقسیم شده است که هر بخش بر مراحل مختلف تاریخ اروپا پس از جنگ تمرکز دارد.
در بخش اول که اروپای پس از جنگ در سالهای ۱۹۴۵ تا ۱۹۵۳ مد نظر است، جات به بیان پیامدهای جنگ، اعم از ویرانیها، قصاص ها و همچنین تلاشهای دولتهای مختلف برای بازسازی کشورشان میپردازد. او از تخریب فیزیکی، آواره شدن میلیونها نفر و بیماریها روانی به جا مانده از جنگ صحبت میکند. پس از این جات مراحل اولیه جنگ سرد که در این دوران شکل گرفت را بیان میکند و شکاف ایدئولوژیک بین اتحاد جماهیر شوروی و متحدان غربی و تأثیر این تقسیم بر سیاست و جامعه اروپا را به تفصیل شرح میدهد. بخش دوم کتاب که به دوران رکود در سالهای ۱۹۷۱ تا ۱۹۸۹ پرداخته است.
این بخش بحرانهای اقتصادی و سیاسی اروپا در دهههای هفتاد و هشتاد را، از جمله بحرانهای نفتی، رکود اقتصادی و افزایش افراط گرایی سیاسی را مورد بحث قرار داده است. همچنین جات از تغییر به نام پایان نظم جدید سخن میگوید که منظور از آن افول ساختارهای سیاسی سنتی و ظهور جنبشهای سیاسی جدید و همچنین فروپاشی نهایی رژیمهای کمونیستی در اروپای شرقی است. در نهایت، در بخش سوم کتاب دوران شکلگیری اروپای جدید را در سالها ۱۹۸۹ تا ۲۰۰۵ بررسی میکند که در آن، دوران پس از جنگ سرد، با تمرکز بر اتحاد مجدد آلمان، گسترش اتحادیه اروپا، و چالشهای ادغام کشورهای کمونیستی سابق در چارچوب اروپا مورد بحث نویسنده است.
در پایان این نشست، از کتاب «داستانهای مدرنیته» با ترجمه فرزام امین صالحی نیز رونمایی شد. این کتاب با ۳۱۳ صفحه و مدیریت هنری مهدی دوایی در پاییز ۱۴۰۳ منتشر شده است.