به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سید سعید میرمحمدصادق، پژوهشگر تاریخ ایران که در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور داشت، گفت: معمولن سعی میکنم در طی یکسال کتابهایی که چاپ میشود رصد کنم و در فرصتهای پیش آمده کتابها را تهیه میکنم اما از دیماه به بعد لیست کتابهایم را آماده میکنم تا در نمایشگاه کتاب خرید کنم.
وی افزود: بعضی از کتابهای خوب در شهرستانها چاپ میشود اما در طول سال از آنها خبری نداریم چون امکان پخش وجود ندارد. خوبی بخش مجازی نمایشگاه این است که میتوان کتابهای تخصصی را در این بخش پیدا کرد. چون حوزه تخصصی من تاریخ صفویه است میتوانم در بخش مجازی از همه کتابهایی که در زمینه صفویه منتشر شده اطلاع پیدا کنم. بخش مجازی در این زمینه کمک بهتری انجام میدهد.
این پژوهشگر تاریخ بیان کرد: بیشتر کتابهایی که در حوزه تاریخ منتشر میشود، ترجمه است و در این حوزه تالیف کمرنگ است. با توجه به ۲۴ گروه تاریخی که در دانشگاهها تحصیل میکنند و فارغالتحصیلان بسیاری که رشته تاریخ و ایرانشناسی دارد و به دنبال آن پایاننامههای خوبی تدوین میشود اما تولید در حوزه تاریخ را ترجمه میبینم تا تالیف.
میرمحمدصادق به نمایشگاه کتاب نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به پیشرفتهای علمی و بسترهایی که فضای مجازی در اختیار دارد نمایشگاه باید از حالت فروشگاهی خارج شود. بخش فروشگاهی نمایشگاه بهتر است به سمت مجازی برود و ناشران کتابهایشان را به نمایش بگذارند. با این روش حجم ترددها کمتر میشود و گفتوگو بین صاحب اثر و ناشر رقم میخورد و کارشناسان متخصص میتوانند از نمایشگاه بهره بیشتری ببرند.
این پژوهشگر تاریخ در پایان سخنانش گفت: در نمایشگاه کتاب دیدار با نویسندهها و صاحب اثر اهمیت بسیاری دارد. کسانی که تصویرگر کتاب هستند و افرادی که کتاب را ویراستاری میکنند و دیده نمیشوند و همواره پشت صحنه کتاب قرار دارند با این شیوه دیده میشوند.