به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «هیتلر در تاریخ» تالیف ابرهارد یاکل و ترجمه محمود مقدس از سوی انتشارات پیله منتشر شد.
مردی که نامش در عنوان و سرفصلهای کتاب به چشم میخورد زندگیام را تا سالها چنان تحتتاثیر قرار داده که چیزی جز شرمساری و سرافکندگی برایم نداشته است. سه سال و نیمه بودم که هیتلر به قدرت رسید و تقریباً شانزده سال داشتم که خودکشی کرد. من در سالهایی که او در قدرت بود بزرگ شدم، به مدرسه رفتم و زیر سایه جنگ زندگی کردم.
تنها پس از اینکه هیتلر از صفحه روزگار محو شد، فهمیدم چقدر تحتتاثیر او قرار داشتهام. پس از جنگ بود که گزارشهایی درباره اردوگاههای مرگ و دادگاههای نورنبرگ خواندم و دریافتم که در زمانه یک جنایتکار زندگی میکردم. آن وقت بود که این سوال برایم مطرح شد که هیتلر چگونه به قدرت رسید. عمدتاً سوالهایی از این دست بود که مرا به مطالعه تاریخ کشاندم
اولین بار در زمستان ۱۹۴۵ بود که نبرد من را خواندم بیآنکه چیزی از آن سر در بیاورم اما چند سال بعد با مطالعه دوباره آن ناگهان پی بردم که تمام کارهایی که هیتلر در دهه ۱۹۴۰ انجام داد در دهه ۱۹۲۰ برنامهریزی کرده بود.
در همین کتاب بود که از دو هدف اصلی او یعنی کشورگشایی و نابودی یهودیان به صراحت سخن رفته بود. همیشه میشنیدم که هیتلر یک دیوانه است اما دریافتم که دستکم ذهنی منطقی داشت. من عنوان «هیتلر در تاریخ» را زمانی انتخاب کردم که میبایست برای دریافت درجه استادی سخنرانی ایراد میکردم.
ناشری که در بین حضار نشسته بود به من پیشنهاد کرد کتاب کوچکی در این باره بنویسم که در سال ۱۹۶۹ منتشر شد و البته مورد انتقاد برخی از صاحبنظران قرار گرفت که چرا نحوه روی کار آمدن هیتلر و عملی کردن ایدههایش را توضیح ندادهام. هر چند پرداختن به این سوال موضوع کتاب نبود اما پرسشی بود که از سال ۱۹۴۵ ذهنم را به خود مشغول داشته بود.
وقتی در سپتامبر و اکتبر ۱۹۸۳ برای ایراد مجموعه سخنرانیهایی به انستیتو تاوبر دانشگاه برندایس دعوت شدم فرصت این را یافتم که پاسخهایی را که طی سالها بدان رسیده بودم جمعبندی کنم. از این رو، نظرات ارایهشده در این کتاب ماحصل چندین و چندسال کار و مطالعه من است. فصل اول کتاب نحوه به قدرت رسیدن هیتلر را توضیح میدهد.
دو فصل بعدی نتایج منطقی دو فصل از کتاب قبلی من است. در کتاب مربوطه سعیام بر این بود نشان دهم چگونه این مرد اهدافش را طراحی و مدون کرد. در کتاب پیش رو اما کوشیدهام توضیح دهم چگونه این اهداف را به مرحله اجرا درآورد. در فصل چهارم به تبیین این موضوع پرداختهام که چرا او با آمریکا وارد جنگ شد. فصل آخر کتاب از مجموعه سخنرانیهایم در برندایس نبود بلکه به چاپ دوم نسخه آلمانی کتاب افزوده شد. از آنجا که این فصل در ترجمه انگلیسی وجود نداشت تصمیم گرفتم به کتاب اضافه کنم. فصل مربوطه هم مشتمل بر تاملات اضافی و هم دربردارنده خلاصهای از پژوهشها و نیافتههایم است.
کتاب «هیتلر در تاریخ» تالیف ابرهارد یاکل و ترجمه محمود مقدس با ۱۶۰ صفحه و بهای ۲۴۰ هزار تومان از سوی انتشارات پیله به بازار کتاب آمد.