مجتمع آموزش عالی تاریخ سیره و تمدن اسلامی
سخن تاریخ و کتاب «تحول تاریخ‌نگاری در ایران معاصر»

 

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): کتاب «تحول تاریخ‌نگاری در ایران معاصر»، نوشته «فرزین وجدانی» با ترجمه «امیر سعید الهی» به همت نشر پارسه منتشر شده است.

فرزین وجدانی استاد تاریخ دانشگاه «رایرسون» در تورنتو کاناداست. تخصص او در زمینه تاریخ ایران، تاریخ ملی‌گرایی و تاریخ آموزش است.

وجدانی در این کتاب، چشم‌انداز تازه‌ای درباره روابط نهادها و جایگاه مورخان نظام فرهنگی خاص و مرزبندی‌های یک گفتمان ویژه تاریخ ارائه می‌دهد. وی در کتاب خویش به دنبال فهم این نکته است که در مجموعه پیچیده‌ای از تعاملات میان قشر بزرگی از جامعه ایران (محققان، آموزگاران و روشنفکران)، تاریخ‌نگاری چه نقشی در تعریف ملی‌گرایی ایرانی داشته‌است.

به نظر نویسنده، کوشش برای تعریف جدید از هویت ملی ایرانی از جایی آغاز شد که برخی از درباریان ایران دست به ترجمه و انتشار تاریخ ایران و دیگر کشورها زدند. در اوایل، سده بیستم دو تحول دیگر، شیوه تازه‌ای در تاریخ‌نگاری ایران پدید آورد.

نخست شکل‌گیری یک سپهر عمومی با تاسیس انجمن‌های داوطلبانه، روزنامه‌ها و ناشران مستقل، نگارش تاریخ‌های عمومی را آسان‌تر کرد. تحول دوم گسترش مدارس نوین در ایران و افزایش مطالعه تاریخ میان دانش‌آموزان و مردم ایران بود.

در پرتو این مباحث، این مسئله طرح می‌شود که تحول در تاریخ‌نگاری ایرانی چه تاثیری بر هویت ملی جدید ایرانی داشته است.

کتاب «تحول تاریخ‌نگاری در ایران معاصر» در ۳۳۶ صفحه، و با قیمت ۳۴۰ هزار تومان منتشر شده‌است.

نشر پارسه، در سالن شبستان، در راهرو ۳۱، غرفه ۳، آماده استقبال از مخاطبان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *