مجتمع آموزش عالی تاریخ سیره و تمدن اسلامی
جستجو
Close this search box.
سخن تاریخ و امروز در موقعیت«اُحُد»یم، «فتح مکه» در دسترس است...

 

در جریان جنگ احد، غفلت مسلمانان موجب شد تا نبردی که در حال اتمام به سود مسلمانان بود، به سود دشمنان اسلام تمام شود و به این ترتیب نه تنها شیرینی پیروزی اولیه مسلمانان تبدیل به تلخکامی شود، بلکه حتی پیروزی بزرگ جنگ بدر را هم تحت الشعاع خود قرار دهد. غفلت و بی مسئولیتی و موقعیت نشناسی بخشی از سپاه اسلام ورق را به سود مشرکین کینه توز برگرداند و سخت ترین ضربات را بر پیکره لشکر اسلام وارد ساخت. هم مشرکین انتقام شکست در جنگ بدر را تدارک دیدند و هم این که نامدارترین حامیان مخلص رسول خدا(ص) به شهادت رسیده و مسلمانان نیز روحیه خود را از دست دادند. با این که ضربات روحی و جانی این جنگ بر مسلمانان سنگین بود، پيامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) تدبیری اندیشید تا هم روحیه مسلمانان ترمیم شود و هم اینکه طمع دشمن کور شود. بدینسان با راه اندازی غزوه حَمراءُالاَسَد، به هر دو هدف خود دست یافت.

جالب است که این غزوه دقیقا يک روز پس از غزوه اُحُد رخ داد، یعنی رسول خدا (صلی الله علیه و آله) علیرغم داغ بودن شکست سنگین مسلمانان، از فرصت سوء استفاده دشمن وگسترش یاس و نومیدی مسلمانان، جلوگیری کرد و در اولین زمان ممکن، هم ترس در دل دشمنان انداخت و هم این که روحیه خودی ها را ترمیم کرده و آنان را امیدوار ساخت تا در برابر تعدی احتمالی بعدی دشمن، راست قامتانه بایستند و عقب نشینی و ترس به خود راه ندهند. ایشان به این منظور، دستور به تعقيب دشمنان داد و در این راستا به هریک از مسلمانان تاکید فرمود تا در شب‌‌ها آتش روشن کنند تا بدینوسیله فزونی سپاه اسلام به چشم آنان بیفتد و در ميان دشمنان ايجاد ترس کند. اين تدبیر عالی پيامبر (صلی الله علیه و آله) موجب ترس و در نهایت فرار لشکر مکه شد.

این روزها نیز ظاهرا تاریخ در حال تکرار است. جبهه محور مقاومت بعد از پیروزی های بزرگ، با سدی بزرگ مواجه شده است و ضرباتی را متحمل شده است. بعد از شهادت جمع زیادی از فرماندهان سطح اول مقاومت نظیر: شهید یحیی سنوار، شهید اسماعیل هنیه، شهید صفی الدین و علی الخصوص سیدالشهداء محور مقاومت شهید مظلوم سید حسن نصرالله، ضربه ای کاری تر بر پیکر این محور وارد شد وآن هم عبارت است از سقوط دولت سوریه و افتادن این سرزمین استراتژیک به دستان صهیونیستهای حیله گر و جانی! نباید از واژه «شکست» هراسید چرا که در سنت الهی پیروزی و شکست دست به دست می شود و این معنا را در سنت الهی «مداوله» می توان مشاهده کرد و عبرت گرفت.

باید به دنبال یافتن علل تحمیل این گونه شکست ها بود و در بازسازی نیروی خودی با عبرت گیری از این شکست ها، پلی برای پیروزی ساخت. تدبیر «حَمراءُالاَسَد» از سوی رسول خدا (صلی الله علیه و آله) موجب به وجود آمدن فتوحات و پیروزی های دیگر شد. مسلمانان به بازسازی خود پرداختند و متوجه شدند که سرپیجی از دستورات ولی خدا، عاقبتی شوم مانند آن چه در جنگ احد اتفاق افتاد را به همراه خواهد داشت. بر همین اساس بعد از انجام «حَمراءُالاَسَد»، نصر و پیروزی همراه مسلمانان شد و پیروزی های شگرفی در نبردهای بعدی نظیر: بنی نضیر، احزاب، خیبر و … نصیب آنان شد و در نهایت نیز بعد از فتح المبین( صلح حدیبیه)، فتح بزرگ مکه و به خاک مذلت نشستن دشمنان بزرگ رسول خدا (صلی الله علیه و آله) رقم خورد.

الان هم جیوش رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در مرحله جنگ احد قرار دارند. نیازی مبرم به «حمراء الاسد» داریم تا هم روحیه تضعیف شده محور مقاومت ترمیم شود و هم این که ترس و رعب در دل دشمنان ایجاد شود. این تدبیر می تواند همان وعده صادق 3 باشد که مع الاسف بسیار به تاخیر افتاده و موجب جری شدن دشمن غدار شده است. این مدعا را می توان با توجه به یاوه سرایی های اخیر صهیونیست ها به اثبات رسانید.

این که روزنامه تايمز اسرائيل به نقل از مقامات نظامي اسرائيل می نویسد: «ارتش رژيم صهيونيستي بر اين باور است که به دليل ضعيف شدن گروه‌هاي نيابتي ايران در خاورميانه و سقوط چشمگير دولت اسد در سوريه، فرصتي براي حمله به تأسيسات هسته‌اي ايران فراهم شده است» و این که نخست وزیر رژیم جعلی ضمن حمايت دوباره از فتنه «زن، زندگي، آزادي» می گوید: « اين، آينده ايران است و زودتر از آنچه فکر کنيد با هم به اين آينده خواهيم رسيد»، نشانه پررویی و جسارت یافتگی آنان نیست؟! اگر به تعبیر رهبر معظم انقلاب، خطاي محاسباتي دشمن را به آن ها نفهمانیم، قطعا باید شاهد مصائب بیشتری در آینده بود که در این صورت(خدای ناکرده) کار بسیار سخت تر خواهد شد. محور مقاومت نیاز به بازسازی روحیه دارد همان گونه که دشمن نیز نیاز به یک گوشمالی و هشدار دارد. برای انجام«حَمراءُالاَسَد»ی دیگر باید کوشید که در این صورت فتح بزرگ نیز میسور خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *