مجتمع آموزش عالی تاریخ سیره و تمدن اسلامی
جستجو
Close this search box.
سخن تاریخ و آیین تجلیل و تکریم از دست اندرکاران برگزاری همایش بین المللی حضرت جعفر بن ابی طالب (ذوالجناحین)

 

جانشین ریاست المصطفی در این مراسم با ابراز خرسندی از حضور در جمع دست اندرکاران برگزاری همایش بین المللی ذوالجناحین، ابراز داشت: مطالعه تاریخی پیرامون شخصیت ها صرفا یک بازخوانی از گذشته نیست بلکه نقشه راهی برای آینده ما خواهد بود. جناب جعفر طیار شخصیتی معیار و الگویی بارز و روشن برای همه ما به شمار می آید که با عاقبت خیر و دست پر به دیدار خالق خود شتافت.

حجت الاسلام والمسلمین خالق پور در ادامه به بیان برخی فضائل حضرت جعفر بن ابی طالب پرداخت و گفت: اولین فضیلتی ایشان از لحاظ نسبی است. وی فرزند حضرت ابیطالب و فاطمه بنت اسد بود که هر دو به لحاظ شخصیتی و رفتاری از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند. ایشان همچنین برادر حضرت علی(علیه السلام) بود و روابط بسیار نزدیک و عاطفی میان آنان برقرار بود.

وی با تاکید بر ضرورت تابعیت از ولایت برای رسیدن به توحید، اظهار داشت: در ذیل این ولایت نور و علم واقعی آشکار می شود و انسان به مقصد می رسد و حضرت جعفر شخصیتی ولایت مدار بود.

جانشین ریاست المصطفی با اشاره به نقش جعفر طیار در سال های نخست نبوت رسول اکرم(صلی الله علیه و آله)، یادآور شد: جناب جعفر از سابقون در اسلام بود و از دیگران بر خیر سبقت می گرفت. این موضوع برای ما درس آموز است که اگر عاشق خدمت و خیرخواهی باشیم، صرف این روحیه به انسان فضیلت می بخشد. ایشان در عصر غربت پیامبر(صلی الله علیه و آله) فعالانه در صحنه حضور داشت.

وی حضرت جعفر را از نخستین نمازگزاران برشمرد و خاطرنشان کرد: گاهی ما به دلیل برخی حواشی نماز را به تاخیر می اندازیم و یا آن را سبک می شماریم. زمانی که کسی نماز اقامه نمی کرد، حضرت جعفر در اوج جوانی، دوشادوش پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله)، حضرت خدیجه(سلام الله علیها) و امام علی(علیه السلام) از نمازگزاران بود. باید تلاش کنیم جوانان خود را با فرهنگ قرآن و نماز تربیت نماییم.

حجت الاسلام والمسلمین خالق پور، هجرت در راه خدا، تبلیغ در شعاع بین الملل، پذیرش مسئولیت در شرایط خطیر، خرسندی پیامبر(صلی الله علیه و آله) از بازگشت ایشان به مدینه، مجاهدت و فرماندهی سپاه اسلام، شهادت در راه مبارزه با دشمنان بین المللی، تاثیرگذاری پس از شهادت، جلب رضایت خداوند و برخورداری از شخصیت خودساخته را از دیگر ویژگی های جعفر بن ابیطالب(علیه السلام) برشمرد و افزود: از خود ایشان نقل شده است که پیش از اسلام هرگز اهل شرب خمر نبود، زیرا عقل را زائل می کند؛ اهل دروغ نبود، چون مطابق با جوانمردی نیست؛ روابط نامشروع نداشت، چون معتقد بود اعمال انسان به او بازمی گردد و هرگز نیز در برابر بت ها سجده نکرد. خداوند به همه ما توفیق دهد که پیرو شخصیت هایی همچون جعفر طیار باشیم.

استقبال ویژه از همایش حضرت جعفر بن ابیطالب

حجت الاسلام والمسلمین دکتر ناصر رفیعی در این آیین با اشاره به ایام با فضیلت ماه رجب، اظهار داشت: نبی مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله) در روایتی مشتمل بر چهل ماده به امیرالمومنین(علیه السلام) می فرماید علی جان هرکس بر این چهل مطلب مقاومت بورزد و در زندگی خود آنها را حفظ و رعایت نماید، به بهشت می رود و پس از انبیاء و صدیقین افضل مردم است و خداوند او را با شهدا و انبیاء و صدیقین محشور می نماید.

وی در ادامه به بیان برخی از مفاد این روایت پرداخت و یادآور شد: پیامبر به امام علی(علیه السلام) می فرماید هرگز دنیا را بر آخرت ترجیح نده چون دنیا فانی و آخرت باقی است. حضرت می فرماید بخل در خدمت به مردم نورزید و مطلب دیگر اینکه باطن و ظاهرمان یکی باشد.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی ادامه داد: تربیت خود، خانواده، نزدیکان و آشنایان در حد توان و عمل به آنچه که به آن یقین داری دو توصیه دیگر پیامبر خدا در این روایت است.

رئیس مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی در پایان با تقدیر از همه دست اندرکاران برگزاری همایش بین المللی حضرت جعفر بن ابیطالب(علیه السلام) اظهار داشت: از طرف مراکز و مجموعه های مختلف از این همایش استقبال ویژه ای به عمل آمد و از همه عزیزانی که به شکلی در برگزاری این همایش نقش داشتند، صمیمانه تقدیر می نمایم.

گفتنی است در بخشی از این مراسم، حجج اسلام والمسلمین عبدالمحمدی و اوصیا، دبیران علمی و اجرایی همایش بین المللی حضرت جعفر بن ابیطالب(سلام الله علیه) به بیان سخنانی پیرامون برگزاری این همایش پرداختند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *