خواندنی های تاریخی

ساواک برخی آثارم را در فهرست کتب ممنوعه جای داده بود

آيت ﷲ محمدتقى مصباح يزدى، يازدهم بهمن ۱۳۱۳، در دامان خانواده اى بسيار متدين و مذهبى در

حجت الاسلام والمسلمین پیشوایی با اشاره به قضایای مطرح شده در حجه الوداع که حجی کامل و ا

«بارون جولیوس دو رویتر» بنیانگذار آژانس خبری رویترز که هنوز هم به اخبار ایران علاقه ع
جدیدترین دیدگاه ها
نشست «ارزیابی کتاب موسوعه ابن عباس تالیف آیت الله خرسان از جهت روش و محتوا»
نشست «بررسی یک اشتباه تاریخی دربارۀ ازدواج امام جواد(علیه السلام) با أمالفضل»
آستان حضرت معصومه(س) از نگاه سیاحان اروپایی عصر صفوی
چکیده در نگاه سیاحان اروپایی، آستان مقدس حضرت معصومه(س) چشمنوازترین بنای قم بود. این بنا شامل مدفن خواهر امام رضا(ع) و مقابر شاه صفی اول و شاه عباس دوم بود که در دوسوی مزار حضرت معصومه(س) واقع شده بودند. این بارگاه تا عصر شاه سلیمان صفوی سه بار تجدید بنا و تعمیر شد. تزئینات زیبای هنر ایرانی صفوی در بنا و ابزارآلات این بارگاه بیش از هرچیز توجه مخاطب را به خود جلب می کرد. این آستان در اواخر صفویه دارای تشکیلات و بودجه ویژه ای بود که نشان از اهمیت آستان مذکور در بین سایر بقاع متبرکه است.
انجمن زنان پژوهشگر تاريخ
«انجمن زنان پژوهشگر تاريخ»، انجمني است علمی مركب از فارغ التحصيلان زن در رشته تاريخ که به سال 1377 ه.ش. و به منظور ارتقای سطح علمي و فرهنگي و توانمندسازي آنان و نيز حفظ تاريخ و فرهنگ ايراني- اسلامي و اشاعه مطالعات تخصصي زنان در حوزه تاريخ شکل گرفته است.
امام رضا(ع) و جریان های شیعی غالی
پژوهشکده تاریخ اسلام در ادامه سلسله نشستهای بازخوانی سیره چهارده معصوم(ع) و در دهه ی کرامت اقدام به برگزاری نشست علمی «امام رضا(ع) و جریان های شیعی غالی» می کند. این نشست با حضور دکتر نعمت الله صفری فروشانی –مدیر گروه تاریخ اسلام جامعه المصطفی العالمیه و نویسنده ی کتاب «غاليان، كاوشى در جریانها و برآیندها»- برگزار می شود.
نقش شیعیان در تحولات تاریخ معاصر افغانستان
مرکز عالی: جامعه المصطفی –مدرسه تاریخ و ادیان رشته: تاریخ معاصر جهان اسلام/ مقطع: کارشناسی ارشد عنوان پایان نامه: نقش شیعیان در تحولات تاریخ معاصر افغانستان استاد راهنما: حجت الاسلام دکتر محمد اکرم عارفی استاد مشاور: حجت الاسلام شفق خواتی دانش پژوه: محمدامین میرزایی
الاسلام و المسیحیة فی العالم المعاصر
نام كتاب: «الاسلام و المسیحیة فی العالم المعاصر» مولف: ویلیام مونتگمری وات مترجم: عبدالرحمن عبدالله الشیخ مکان نشر: قاهره ناشر: الهیئة المصریه العامه للکتاب نوبت چاپ: اول سال چاپ: 1998م. تعداد صفحه: 252ص ویژگیها: اسکن شده ی کتاب حجم: 8 مگابایت دانلود متن کامل کتاب در فرمت پی دی اف
جايگاه هدايا در منابع مالي ائمه(ع)
چكيده ائمه شيعه(ع) به علت دارا بودن منصب امامت و نيز به سبب خويشاوندي با پيامبر گرامي(ص) همواره جايگاه قابل احترامي نزد شيعه داشته اند. به رغم تصور عمومي كه تنها منبع درآمدي ائمه(ع)، وجوهات و بيت المال بوده، ايشان منابع مالي ديگري نيز داشته اند كه از جمله اين منابع، هدايا بوده است.
بررسی فلسفه تاریخ در «کتابماه تاریخ و جغرافیا»
شماره 184 «کتابماه تاریخ و جغرافیا» ویژه شهریورماه با موضوع فلسفه تاریخ و مسایلی چون هرمنوتیک، بررسی افکار سید جواد طباطبایی و عبدالحسین زرینکوب منتشر شد. احمد گلمحمدی در «سرسخن» این شماره با عنوان «درآمدی بر فلسفه تاریخ» نوشته است: «اندیشمندانی مانند ویکو و هردر مدعی شدند که به اقتضای ماهیت عام و واحد انسانی، تاریخ هم از منطق واحدی پیروی میکند و همه جوامع مراحل معینی را تجربه میکنند. در نیمه اول سده بیستم اعتبار فلسفه تاریخ جوهری زیر سوال رفت و برخی تجارب دهشتبار باعث شد تا این سنت فکری بسیار خطرناک تشخیص داده شود.»
اولين مستدرک صحيفه سجاديه
مقدمه صحيفة سجاديه يکي از متون مهم نيايش شيعي است و بعد از قرآن کريم تنها کتابي است که به دست چند امام معصوم تدوين و استنساخ و به دست ما رسيده است. اين کتاب همواره مورد توجه مسلمانان قرار داشته و بر آن شروح و تکملهها و مستدرکهايي نوشته شده است. يکي از مستدرک نويسان اين کتاب دانشمندي گرانمايه و نيايش پژوه دلسوخته سيد محمّدتقي صوفي قزويني از شاگردان شيخ بهايي است. مستدرک وي تاکنون منتشر نشده و دو نسخه از آن شناسايي گرديده که در کتابخانه آيتالله العظمي مرعشي نجفي قرار دارد. اين نوشته گذري دارد بر زيست نامه و فهرست آثار و ويژگيهاي مستدرکي که وي فراهم آورده است.
مستندات کتاب مغز متفکر جهان شیعه، واقعیت ندارد
دکتر صادق آیینه وند معتقد است نوشته های کتاب «مغز متفکر جهان شیعه»، ساخته و پرداخته ذهن مرحوم ذبیح الله منصوری است. ایشان نکاتی را از جاهای مختلف می گرفت و خودش پرورش می داد و بزرگ می کرد و به عنوان واقعیت تاریخی مطرح می کرد.
برگزاری نشست امام جعفر صادق(ع) و نهاد آموزش
امام جعفر صادق (ع)، شخصیتی محوری میان ائمه دوازدهگانه است که به عنوان تدوینگر تعالیم امامیه و بنیانگذار مذهب جعفری شناخته میشود. آن حضرت در حوزههای مختلف معارف دینی، مشتمل بر عقاید، اخلاق و فقه دارای آموزههایی سامانیافته و گسترده بود و به همین جهت، بخش عمدهای از مواضع شیعیان در مواجهه با مذاهب و وجوه تمایز آنان نسبت به فرق گوناگون، بر بنیاد آموزههای آن حضرت شکل گرفته است.
اسلام و تروریسم
چکیده وقوع قتلهای پیدرپی در پاییز 1377 ایران، که به قتلهای زنجیرهای معروف گشت، مسأله ترور و اسلامی؟! و یا انسانی؟! بودن آن را به یک بحث داغ داخلی تبدیل کرد. عملیات تروریستی تابستان 1380 آمریکا نیز، ترور را در صحنه جهانی، بر سر زبانها انداخت. این عملیات در 11 سپتامبر 2001/20 شهریور 1380 انجام شد.
برگزاری نشست امام جعفر صادق(ع) و نهاد آموزش
امام جعفر صادق (ع)، شخصیتی محوری میان ائمه دوازدهگانه است که به عنوان تدوینگر تعالیم امامیه و بنیانگذار مذهب جعفری شناخته میشود. آن حضرت در حوزههای مختلف معارف دینی، مشتمل بر عقاید، اخلاق و فقه دارای آموزههایی سامانیافته و گسترده بود و به همین جهت، بخش عمدهای از مواضع شیعیان در مواجهه با مذاهب و وجوه تمایز آنان نسبت به فرق گوناگون، بر بنیاد آموزههای آن حضرت شکل گرفته است.
بررسی تطبیقی فرایند مدرنیزاسیون در ایران و افغانستان
مرکز آموزش عالی: جامعه المصطفی العالمیه - مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره) - مدرسه تاریخ و ادیان رشته: تاریخ معاصر / مقطع: کارشناسی ارشد عنوان: بررسی تطبیقی فرایند مدرنیزاسیون در ایران و افغانستان از آغاز تا 1979 با تأکید بر موضعگیری علماء استاد یا اساتید راهنما: دكتر محمدعلی حسینی زاده استاد یا اساتید مشاور: دکتر عبدالقیوم سجادی دانش پژوه: کاظم هزاره تاریخ دفاع: فروردین 1388/ تعداد صفحات: 320 کلید واژه ها: مدرنیزاسیون، نوسازی آموزشی، نوسازی سیاسی، ایران، افغانستان.
تاریخواره علوم، سیاست، دیوان و هنر در اسلام
کتاب تاریخواره علوم، سیاست، دیوان و هنر در اسلام، تلاش میکند بسیاری از تصاویر اصلی پدیدههای تمدن مادی را در سایه اسلام پس از تنظیم یک دست آن با خطوطی که بیانگر شکل اصلی باشد ارائه کند تا بر گستره دریافتهای کاوشگران و خوانندگان عرصه تاریخ و تاریخ علوم بیفزاید. این اثر در دو بخش تنظیم شده است که در بخش نخست آن با موضوع تمدن تازیان جاهلی، به معرفی تمدن تازیان حاشیهنشین در جاهلیت و تمدن تازیان شبه جزیره عربستان در جاهلیت میپردازد.
انتشار نخستین شماره نشریه تخصصی اسناد و تاریخ پارلمان
اولین شماره فصلنامه علمی –ترویجی در حوزه اسناد و تاریخ پارلمان «اسناد بهارستان» از سوی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی منتشر شد. اسناد بهارستان فصلنامهای است که در حوزه اسناد و تاریخ پارلمان با انتشار اسناد مکتوب و شفاهی در این حوزه، آنها را در دسترس پژوهشگران قرار دهد تا بر این اساس، پژوهشهای علمی مستندی، نگاشته و منتشر گردد.
نقدي بر ديدگاه مستشرقان درباره نقش جهاد در گسترش اسلام
گسترش سريع اسلام در عصر رسول خدا، ازجمله مسائلي است که توجه دانشمندان بهخصوص مستشرقان را به خود جلب کرده است. آنان عوامل متعددي را در گسترش اسلام در عصر پيامبر مؤثر ميدانند؛ اما آنچه بر آن تأکيد دارند، نقش کليدي جنگ و جهاد است. در اين پژوهش ابتدا ديدگاههاي مستشرقان درباره عوامل گسترش اسلام با يک طبقهبندي اجمالي ارائه گرديده و سپس ديدگاهي که رابطه گسترش اسلام با جهاد را عميق ميداند، مورد نقد و ارزيابي قرار گرفته و ناسازگاري آن با مباني نظري اسلام و واقعيتهاي تاريخ اسلام روشن شده است.
رسول خدا(ص) و مديريت نزاعهاي مدينه
نزاع و درگيري جزو لاينفک جوامع بشري است. گاه عدم مديريت اختلافها، جامعه را به سمت بحران سوق ميدهد و چهبسا بنيانهاي آن را با تزلزل مواجه گرداند. اهميت مسئله، انديشمندان علم مديريت را بر آن داشته است تا آثارشان از اين بحث تهي نباشد و در جستجوي ارائه راهکاري براي چگونگي مواجهه با تعارض برآيند. در اين جستار برآنيم با استقرا در اقدامات پيامبر(ص) در رويارويي با تنشها و نزاعهاي رويداده در مدينةالنبي، به واکاوي اين فعاليتها بپردازيم تا از اين رهگذر، چگونگي مديريت رسول خدا(ص) در اين امر به تصوير کشيده شود.
عبرتها و پیامهای تاریخی برای دولتمردان
اگر دولتمردان مي خواهند آوازهاي نيکو يابند، باید اعمال مثبتي که در گذشته مورد احترام و توجه مردم بوده عمل نمايند و اعمال خلافي که باعث وهن دولتهای گذشته گشته را انجام ندهند؛ چرا که سيره عقلا آن است که راه رفته را هرگز دوبار نمی پيمايند.
سفرنـامه حجـاز و عتبـات
بدون ترديد يكي از منابع مهم در شناسائي حوادث تاريخي و سرگذشت سرزمينهاي مختلف، سفرنامهها هستند و چه بسا فرهنگهاي خرد و كلاني كه به وسيله سفرنامهها, به اقصي نقاط جهان گسترش يافتهاند. سفرنامه حاضر، گزارش روزانه سفر حسامالشعراء مشتري است كه در دهة آخر شعبان 1297 از طهران آغاز و در دهه اوّل محرّم 1298, به پايان رسيده است .
تحولات سال های 1339 تا 1341 در ایران
سال های 1339 تا 1341 از آن جهت پر اهمیت است که وابستگی رژیم به آمریکا را آشکار می سازد و آمریکا را به صورت قاطع جایگزین انگلیس در ایران نمود.تأثیر خرج های هنگفت نظامی به همراه برداشت بد محصول در سال های 1338 تا 1339 رژیم را به دریافت کمک های مالی بیشتر از آمریکا و دست زدن به اصلاحات ارضی کشاند که در هر دو صورت،ایران بیش از گذشته در دامن آمریکا می خزید. "دولت کندی هم در راستای این اعتقاد که اصلاحات لیبرالی سد حفاظتی در برابر انقلاب های کمونیستی است پرداخت کمک 85 ملیون دلاری را مشروط به این کرد که شاه لیبرال ها را وارد کابینه کند و برای اجرای اصلاحات ارضی گام های اساسی بردارد."[1]
- مقالات دیگر...
- بازتاب های سیاسی کودتای 28 مرداد 32
- بررسی آثار معماری شیخ بهایی
- پایان نامه «گسترش تشیع در قفقاز در عصر صفویه» دفاع شد.
- تعاملات تصرفی امیرالمومین علی(ع) با دستگاه سیاسی وقت
- دوازدهمین نشست یزدشناسی در یزد برگزار می شود
- تحولات سال های 1339 تا 1341 در ایران
- نگاهی به «آن چه گذشت»
- انتشار شماره 17 فصلنامه سخن تاریخ
- برگزاری نشست «هرمنوتیک و تاریخ»
- امام علی (ع) الگوی کامل رفتار در ماه رمضان است(با شهید رمضان)
- رمضان با امام حسن عسکری(ع)
- تاریخنگار شیعیان بنگال در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
- بررسی انساب نگاری شیعه از ابتدا تا قرن هفتم هجری
- رمضان با رسول خدا(ص)
- رمضان با حضرت زهرا(س)
- رمضان با باقرالعلوم(ع)
- وضع اقتصادى مدينه در عهد نبوى
- زمینه ها و روندهای انقلاب مشروطیت
- زمینه های تاریخی پیدایش هولوکاست
- تسلیت شهادت امام علی(ع)
- ...
گروه تاریخ اسلام
دروس و سرفصل ها
معرفی اساتید
پایان نامه ها و تحقیقات
مجله سخن تاریخ
مطالعات تاریخی جهان اسلام
مقالات
دانش آموختگان
سفرهای علمی
آمار بازدیدکنندگان
بازدید این صفحه : 997519 |
بازدید امروز : 426 |
کل بازدید : 5848039 |
بازدیدکنندگان آنلاين : 1 |
زمان بازدید : 1/1875 |
ورود کاربران
برای استفاده از امکانات سایت مانند ارسال و پیگیری مقالات ، دانلود کتب و نقشه ها و دریافت خبرنامه سایت باید در سایت عضو شده، با نام کاربری خود وارد شوید!